Hvězdicové jízdy   Novoroční setkání na Kunětické hoře     vedl Jiří Chvála

středa 1. ledna 2020 ... skupina: Individuelní. ... délka: individuelní ... stoupání: 82 výšk. m ... cíl: Kunětická hora 305 m n. m.

Popis trasy: Hvězdicové jízdy účastníků "Novoročního setkání cyklo a ostatních turistů na Kunětické hoře" z místa bydliště na místo srazu na parkovišti pod hradem. V čase od 10.00 do 11.00 bylo kastelánem hradu povoleno za dodržení zvýšené bezpečnosti a zajištění pořadatelské služby uskutečnit výjezd kolařů po asfaltové přístupové komunikaci (č. 377) ke studni, se vstupem účastníků na vyhlídku jihovýchodního rondelu. Mnozí tedy vyjíždějí do kopce až ke hradu, aby byla cyklo sezóna řádně zahájena.
Po 11 hod přijíždějí na svých trojkolkových speciálech cyklisti z TJ Léčebna Košumberk. Táta mladé cyklistky poté složí speciál do kufru auta. Za zmínku stojí rovněž superspeciál Honzi Holého z Hradce Králové s koulí na připojení vleku. V případě jakékoli poruchy se speciál postaví "na zadní", zaaretuje se řízení proti otáčení a je krásný přístup pro opravy.
Po té, co odjeli všichni cyklisté a cykloturisté přišla poměrně početná skupina s barevnými silvestrovskými kornouty na hlavách. V čele šel chlapík, který na klasickém kolečku vezl 2 basy piv. Německy hovořící turisté se po té, co byli ochotni se nechat vyfotografovat, vydali s dobrou náladou po silničce k hradu.

Fotografoval: Jiří Ehrenberger, st.


Zobrazení přes celou obrazovku - klávesou F11, zpět zase s F11.
Listování ve fotkách v obou směrech - pomocí šipkových kláves.
Změna velikosti zobrazené fotografie - pomocí Ctrl + kolečko myši.
Stáhnout jednu fotku - kliknout pravým tlač. myši na zmenšeninu >>
Otevřít odkaz v novém panelu >> pravé tlač. myši >> Uložit obrázek jako.